Greenline logo fcRotpunkt Køkken er ny partnervirksomhed i Green Network.

Rotpunkt Køkken er en tysk familieejet virksomhed, der producerer højkvalitets køkkener med den nyeste produktionsteknologi og bæredygtighed i fokus.

Virksomheden, hvis Skandinaviske hovedkontor ligger i Kolding, blev etableret i 1930 og har været i familieeje lige siden.

Banebrydende ’Bioboard’ køkkenelementer

I 2016 lancerede virksomheden en ny, grøn produktionsmetode, Greenline Bioboard, som er en PEFC certificeret produktionsmetode, hvor der bl.a. anvendes majskobler frem for almindeligt træ til køkkenelementer. Det var netop i den forbindelse, at Rotpunkt Køkken valgte at blive partner i Green Network:

”Vi har valgt at blive partner i Green Network, fordi vi pr. 2016 ændrer vores produktion af køkkener, så de bliver mere “grønne”. I den forbindelse kan vi få glæde af et samarbejde og noget sparring om, hvordan vi kan udvikle vores forretning inden for dette voksende område”, siger Anette Myrtoft, indehaver af Rotpunkt Skandinavien.

Ved at benytte et granulat, udvundet majskobler, i produktionen, reduceres forbruget af træ med 37%. Dette medvirker til at bevare verdens naturskove uden at gå på kompromis med kvaliteten og stabiliteten. Samtidig er Bioboard 30% lettere end almindelige spånplader lavet af træ, hvilket er med til at reducere brændstofforbrug og dermed CO2-udslip når pladerne transporteres.

Læs mere om Greenline Bioboard her.