I oktober nyhedsbrevet kan du læse om:

– Velkommen til Kolding Kommune
– CSR Europe udpeger Green Network til national partner
– VIND BILLETTER TIL CSR AWARDS 2014
– Første e4-hold i gang med CSR-træning
– Arrangementer og gratis kurser i efteråret
– Projekttilbud

NYHEDER FRA GREEN NETWORK

Velkommen til Kolding Kommune
Kolding Kommune blev den 23. september medlem af Green Network.
”Med Koldings medlemskab har vi en enestående chance for at styrke dagsordenen for grøn vækst og en bæredygtig social udvikling i Trekantområdet”, siger Peter Skou, bestyrelsesformand i Green Network, som også er direktør for virksomheden R2Group.

CSR Europe udpeger Green Network til national partner
Green Network er udpeget til national partner for det europæiske supernetværk CSR Europe. Med mere end 37 landekontorer, der forbinder 10.000 virksomheder og 1000 CSR specialister i Europa, samt et tæt samarbejde med Europakommissionen omkring EU’s fælles CSR-strategi og -lovgivning, har vi nu adgang til et videns- og kompetencenetværk uden sidestykke.

”Green Networks position som dansk landekontor for CSR Europe sætter foreningens formåen i et helt nyt perspektiv. Med så stort et europæisk videns- og kompetencenetværk at trække på, bliver vi i stand til at levere de svar og de løsninger, som vores medlemmer efterspørger til at skabe bæredygtig vækst” fortæller Bestyrelsesformand i Green Network, Peter Skou.”

Aktuelt betyder medlemskabet bl.a., at Green Network er blandt de første til at modtage information om det nyligt vedtagne, europæiske CSR direktiv, som vil øge kravene til virksomhedernes CSR rapportering inden for 1-2 år.
Læs mere om CSR Europe

Mød os til CSR Awards 2014
Vi har fået æren af at være værter ved et side-event til CSR Awards 2014 omkring cirkulær økonomi – et yderst relevant emne for produktionsvirksomheder og et vigtigt fokusområde i Green Network.
Læs mere om side-eventen

Har du ikke billet, så får du her muligheden for at vinde to billetter til CSR Awards 2014.
Vi trækker lod mellem alle modtagerne af vores nyhedsbrev, som tilmelder sig lodtrækningen herunder. Vinderne offentliggøres på vores hjemmeside onsdag d. 21. oktober.

Første e4-hold i gang med CSR træning
Onsdag d. 8 oktober var en stor dag for Green Network. Det var nemlig dagen, hvor det første hold virksomheder startede deres e4 trænings- og procesforløb i CSR. Vi er stolte af at have lanceret et nyt tilbud, der er med til at klæde vores medlemmer på til at gøre samfundsansvar til en god forretning.

Vi starter et nyt hold igen i 2015 i marts måned. Datoen er ikke endeligt fastsat, men du kan allerede i dag gå ind på vores e4-hjemmeside og læse mere træningsprogrammet. Husk, du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til, om e4 er noget for din virksomhed.
Kontakt vores senior CSR Rådgiver, Torben Vartenberg, på: 30 80 78 79, eller gå til www.e4gn.dk

ARRANGEMENTER OG GRATIS KURSER I EFTERÅRET

20 års jubilæum i Green Network
Du kan stadig tilmelde dig vores 20 års jubilæumsreception d. 4. november kl. 14 – 17.
Eftermiddagen byder på inspirerende oplæg fra vores medlemmer, Green Network samt danske og internationale CSR-eksperter, som giver deres bud på holdbar vækst.
Prøv desuden BMW’s nye elbil samt verdens første serieproducerede brintbil fra Hyundai, og se det nye Green Tech Center Vejle.

Forebyggelse af arbejdsulykker
Arbejdsulykker har dagligt store konsekvenser på de danske arbejdspladser – både for den udsatte, og ikke mindst for de pårørende og de kolleger der bliver vidner til en ulykke. Deltag i kurset, og bliv bedre til at undgå, at ulykken opstår.
Tidspunkt: Torsdag den 23. oktober 2014 – Kl. 9.00-15.30
Sted: Green Network, Lysholt Allé 6, 7100 Vejle

Arbejdstilsynet informerer om EU’s Maskindirektiv
EU har et regelsæt for CE-mærkning af maskiner. Deltag i informationsmødet, og bliver klogere på, hvordan du sikre dig, at dine maskiner er mærket korrekt ift. EU’s Maskindirektiv.
Tidspunkt: Onsdag den 5. november 2014 – Kl. 13.00 – 16.00
Sted: Advice House, Lysholt Allé 10, 7100 Vejle

Stress – sådan håndterer og forebygger du det
Hvad er stress, hvordan opdager man det, og hvad kan man gøre for at forebygge det? Deltag i kurset, og bliv klogere på dette centrale område i et sundt arbejdsmiljø.
Tidspunkt: Torsdag den 13. november 2014 – Kl. 9.00 – 15.30
Sted: Green Network, Lysholt Allé 6, 7100 Vejle

Arbejdstilsynet informerer om kemikalier og REACH
Som forbruger, producent og/eller distributør af kemikalier har du et medansvar for at kemikalierne er mærkede korrekt og anvendes på forsvarlig vis. Arbejdstilsynet informerer om regler og sikkerhed.
Tidspunkt: Mandag d. 17. november 2014 – Kl. 13.00 – 16.00
Sted: Green Network, Lysholt Allé 6, 7100 Vejle

PROJEKTTILBUD

Få et gratis ressourcetjek af Green Network – dit ”skrald” kan være penge værd
Det kan være en god forretning, når omkostningstunge restfraktioner omdannes til salgbare produkter. Få et gratis ressourcetjek med henblik på at identificere potentialer for besparelser ved øget genanvendelse af restfraktioner, vand og overskudvarme fra produktionen.
Find også ud af om din virksomhed kan matches med en anden, der kan modtage dine restprodukter eller omvendt. Virksomheder, der ønsker at indgå i en symbiose, kan desuden søge tilskud til yderligere teknisk, finansiel eller juridisk rådgivning for at etablere et symbiosesamarbejde. Projektet er støttet af Erhvervsstyrelsen.
Kontakt Mette Serup – Tlf. 7643 2231 / 2985 2714 – E-mail:mes@greennetwork.dk