Diplomoverrækkelse

20 mindre og mellemstore virksomheder i trekantområdet fik torsdag d. 19. juni 2014 overrakt diplomer af erhvervsnetværket Green Network som bevis på deres indsats for øget miljøvenlighed, bedre arbejdsmiljø og socialt engagement.

Virksomhederne har kortlagt henholdsvis deres miljøpåvirkning, arbejdsmiljø eller sociale engagement i selvstændige redegørelser eller i én samlet bæredygtighedsredegørelse. Sidstnævnte gælder for de virksomheder, der har kortlagt alle tre områder. Virksomhederne har desuden opstillet mål og handlingsplaner for de kommende to års arbejde med deres udvalgte indsatsområder.

” Det er 18. år i træk, at vi uddeler diplomer til vores medlemsvirksomheder for deres indsats, og hvert år glæder vi os over uddelingen, for den er samtidig bevis på, at det virkelig betaler sig at tage et samfundsansvar og fx mindske sin miljøpåvirkning i virksomheden,” fortæller Kenneth Hald Jensen, adm. direktør i Green Network

Easyfood sparede 27 % på energiforbruget
Easyfood A/S i Kolding, der er Danmarks største bageri inden for convenience-produkter, har gennem flere år lavet en komplet bæredygtighedsredegørelse, og nyder i dag godt af resultaterne, der både har sparet virksomheden for penge, reduceret miljøpåvirkningen og styrket arbejdsmiljøet.

”Vi har jagtet de små ting i virksomheden og kortlagt alt i bæredygtighedsredegørelsen for at skabe overblik over, hvor der kunne optimeres. På den måde har vi fx sænket vores energiforbrug med 27 %, sammenlignet med 2009, på trods af øget produktion,” fortæller Rikke Hammer Madsen, Kvalitetskoordinator i Easyfood A/S.

Easyfood har desuden reduceret deres vandforbrug, naturgasforbrug og spildevandsudledning betydeligt ved at kortlægge forbruget og udarbejde handlingsplaner for de områder, der kunne optimeres på. I mange tilfælde har man blot udbedret små fejl og mangler for at opnå resultaterne, og samlet set har det altså givet anledning til pæne besparelser uden at det har kostet dyre investeringer.

Kunder får klar besked
Det er ikke kun i regnskaberne, at Easyfood kan se de positive resultater af sin bæredygtighedsindsats. Også overfor omverdenen har redegørelsen sine fordele

” Det er vigtigt for os at have styr på butikken, når vores kunder spørger til vores miljø- eller arbejdsforhold. Derfor bruger vi redegørelsen aktivt til at dokumentere vores indsats overfor vores kunder,” forklarer Rikke Hammer.

Green Network, der formidler de forskellige redegørelser til sine medlemmer og supporterer indsatsen, er stolte af medlemmernes engagement, men ser gerne, at flere virksomheder får øjnene op for gevinsterne

”Der er tydelig interesse og vilje hos de mindre og mellemstore virksomheder til at blive dygtige til at udvise socialt og miljømæssigt medansvar, ikke bare for den gode sags skyld, men også for forretningens”, siger Kenneth Hald Jensen, administrerende direktør i Green Network.

Han tilføjer: ”Mindre og mellemstore virksomheder udgør 90 % af det samlede antal virksomheder i Danmark, og hvis en større del af dem arbejdede med social og miljømæssig ansvarlighed, så er der betragtelig samfundsmæssig gevinst at hente i form af øget konkurrencekraft og jobskabelse, alene opnået ved besparelser,” mener Kenneth Hald.

Foruden Easyfood får også Nordic Overfladebehandling A/S, ADP/Fredericia Havn A/S, hl-repro A/S, Koma Grafiskk A/S, Kolding Spildevand A/S, Promens A/S, Dechra Veterinary Products A/S, Givskud Zoo, Elektro Isola, Jysk Miljørens, Dansk Shell A/S, Centrum Pæle, AVISTA OIL Danmark A/S, ISO Paint Nordic A/S, KWH PIPE Danmark / UPONOR, Lantmänen Danpo, R2 Group A/S, R2 Agro og TAS A/S diplom for deres arbejde med redegørelser.

FAKTA
Green Network har siden 1996 overrakt mere end 800 diplomer til sine medlemsvirksomheder ved årlige ceremonier.