RegistrerKemien_150dpiI anledning af, at sidste frist for registrering af kemiske stoffer i virksomheders produktion nærmer sig, har Miljøstyrelsen lanceret en informationskampagne med henblik på at udbrede kendskabet om EU’s kemikalieforordning (REACH).

Kemien gemmer sig i rigtig mange varer, som vi ikke normalt betragter som kemi. Derfor bør virksomheder i stort set alle brancher tjekke reglerne. Registrerer din virksomhed ikke kemien i tide, vil dine varer være ulovlige at sælge.

Indfasningen af EU’s kemikalieforordning (REACH) har nu nået sidste fase. Den 31. maj 2018 er sidste frist for den endelige registrering af produktion af kemiske stoffer i EU eller import af kemiske blandinger og en lang række andre varer med kemi, som en tidlig præregistrering ellers har givet mange virksomheder mulighed for at udskyde.

Registreringspligten rammer stort set alle brancher. F.eks. skal kemiske stoffer i blækket i kuglepenne registreres. Det samme gælder tørremidlet i de poser, der ofte lægges i sko eller andre varer for at undgå fugt under transport og opbevaring. Eller væsken på vådservietter, stearin i stearinlys osv.

Få styr på kemien i jeres produkter

Registreringspligten gælder ved import af en lang række varer fra lande uden for EU og ved produktion af kemiske stoffer i EU. Har virksomheden købt varer, der indeholder registreringspligtige stoffer af en virksomhed i EU, Norge, Island eller Lichtenstein (EØS), skal der ikke registreres. I disse tilfælde bør de kemiske stoffer, der købes, allerede være registreret.

Få mere at vide om reglerne for registrering af kemiske stoffer på Miljøstyrelsens hjemmeside www.RegistrerKemien.dk eller klik her for at hente Miljøstyrelsens faktaark hvor der står hvem, hvad, hvor meget og hvornår, der skal registreres.