Daka facade

Daka i løsning inviterer den 5. marts interesserede erhvervsdrivende til rundvisning på fabrikken, hvor slagteriaffald fra døde grise får nyt liv som biodiesel til biler. På dagen fortæller Green Network desuden, hvordan man kommer godt i gang med forretningsdrevet samfundsansvar.

Hver dag kører tusindvis af billister forbi Dakas store fabrik, der ligger ud til den jyske motorvej i Hedensted, men de færreste har været inde bag murerne, hvor tonsvis af slagteriaffald og andet får nyt liv som bl.a. bæredygtig biodiesel til biler. Daka inviterer derfor interesserede virksomheder indenfor til et inspirerende morgenmøde om bæredygtige forretningsmodeller i samarbejde med erhvervsnetværket Green Network fra Vejle, Business Horsens og Hedensted Erhverv

” Vi glæder os til at åbne dørene for de interesserede, som vil lære Daka bedre at kende. Vi er stolte af vores forretningsmodel, som bygger på genanvendelse af affald, og vi håber, at vi kan inspirere andre til at se forretningsværdien i at tænke bæredygtigt, ” fortæller Erik Mansig, fabrikschef hos Daka.

Forretningsdrevet samfundsansvar

Green Network er desuden vært ved et oplæg om, hvordan virksomheder kan styrke forretningen med strategisk samfundsansvar (CSR).

” Daka har opbygget en succesfuld forretning ud fra deres forretningsfilosofi omkring genanvendelse af naturlige ressourcer. Tankegangen bag den måde at drive forretning på vil vi præsentere for gæsterne i form af konkret viden og værktøjer til at komme godt i gang med CSR som forretningsdisciplin, ” siger Thue Birk, CSR rådgiver i Green Network.

Arrangementet afholdes i samarbejde mellem Daka og de lokale erhvervsforeninger Green Network Hedensted Erhverv og Business Horsens.

”I Daka har det strategiske samfundsansvar altid været et fundamentalt element i forretningen, og derfor giver det også god mening at samarbejde med Green Network, som netop har fokus på dette, ” fortæller Erik Mansig, fabrikschef i DAKA.

Daka Denmark modtager bl.a. animalske biprodukter fra slagterier og landbrug, som ikke er egnet til menneskeføde. Biprodukterne forarbejdes, så de kan bruges til gødning eller vedvarende energikilder som biogas og biodiesel. På den måde har Daka Denmark altid håndteret affaldsprodukter og skabt værdi igennem genanvendelse samtidig med, at man har udført en samfundsopgave, hvor restprodukter udnyttes som en ressource og risiko for smittespredning minimeres.

Hele arrangementet er gratis for virksomheder i Hedensted, medlemmer af Business Horsens og Green Network, og vil finde sted den 5. marts på Dakavej 10 i Løsning fra 7.30 – 9.00.

Tilmeld dig her 

For yderligere information, venligst kontakt CSR rådgiver i Green Network, Thue Sandgren Birk, på
telefon 28 12 24 22 eller tb@greennetwork.dk