Både miljø og virksomheder vinder, hvis vi får en bedre udnyttelse af materialer og mere genanvendelse. Men der er behov for at få bedre styr på de skadelige kemikalier, udtaler  miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen i en pressemeddelelse d. 26. november.

Hvis vi skal fortsætte med at bruge genbrugspap til pizzabakker eller bygge nye huse af genanvendte materialer, er vi nødt til at sikre, at produkterne ikke indeholder skadelige stoffer, som forurener vores mad eller indeklima.

Det kræver bl.a., at virksomhederne bliver bedre til at oplyse om problematiske stoffer i produkterne. Et af problemerne er, at to ud af tre registreringer af kemikalier i dag i større eller mindre grad er mangelfulde.

– Mere genanvendelse og bedre udnyttelse af materialer er godt for både miljøet og virksomhedernes bundlinje. Men uden gode data, kan vi ikke tage de nødvendige forholdsregler og erstatte skadelige stoffer med bedre alternativer. Det gælder både de kemikalier, der bliver puttet i nye produkter, fordi de er fremtidens råvarer, men vi skal også have bedre styr på de kemikalier, som allerede bruges i vores produkter. Derfor er det nødvendigt, at virksomhederne bliver bedre til at registrere både problematiske og uproblematiske kemikalier, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Registreringen af både problematiske og uproblematiske kemikalier er vigtig, for at virksomhederne får den rette viden for at kunne finde alternativer til brug i produkterne.

Få styr på kemikalierne med KEMIguiden

KEMIguiden er et af de værktøjer, som virksomheder kan benytte til at lette arbejdet med at få et overblik over kemikalieforbruget i den enkelte virksomhed.

KEMIguiden er et web-baseret værktøj, som giver virksomheden et godt og enkelt redskab til at arbejde med en målrettet indsats for at reducere sikkerheds- sundheds- og miljømæssige risici forbundet med virksomhedens brug af kemikalier samt få overblik over problematiske og uproblematiske kemikalier.

Kursus i KEMIguiden d. 2. december

Få mere at viden om, hvordan KEMIguiden konkret fungerer, og hvordan din virksomhed kan få adgang til værktøjet, når Green Network inviterer til kursus i KEMIguiden d. 2. december kl. 09.30 til 12.00

Læs mere og tilmeld dig her.

Læs hele pressemeddelelsen fra Miljø- og Fødevareministeriet her.