Miljøministeren hylder virksomheder uden affald

Virksomheder, der gør en særlig indsats for at øge ressourceeffektiviteten, skal fremhæves og hyldes. Derfor har miljøminister, Kirsten Brosbøl, stiftet prisen ”Virksomheder Uden Affald”. Virksomheder kan nominere sig selv til prisen, og vinderen kåres ved et event i april.

Har jeres virksomhed reduceret forbruget af emballage? Har I redesignet produktet eller ydelsen, så der er færre problematiske kemikalier eller mindre affald? Eller bruger I restprodukter i egenproduktionen, så I skal smide mindre ud og købe færre nye materialer?

Alle virksomheder, der har gjort en indsats for at forebygge affald og øge ressourceeffektiviteten, kan komme i betragtning til den nye pris ”Virksomheder uden affald”. Prisen er blevet lanceret af miljøministeren for at sætte spot de virksomheder, der går forrest i kampen for at forebygge affald – til glæde for både miljøet og virksomhedens bundlinje.

– Der er brug for et Danmark uden affald. Det er afgørende for både vores miljø og virksomhedernes konkurrenceevne at minimere spild og tænke i smartere forretningsmodeller, for der er pres på klodens ressourcer. Mange virksomheder er allerede i fuld gang, og det skal vi have sat spot på for at inspirere endnu flere til at forebygge affald, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Nominer din virksomhed

Virksomhederne kan selv nominere sig til prisen på mst.dk/virksomhederudenaffald, hvor det også er muligt at se de tiltag, som andre virksomheder har gjort til en del af deres nominering.

Vinderen kåres ved et event i april blandt tre finalister. Finalisterne og vinderen udvælges af miljøministerens ressourceambassadører. Juryen er Jonas Engberg, sustainability manager, IKEA; Signe Frese, Ansvarlighedschef, IRMA (COOP); Vigga Svensson, stifter af Vigga.us; Selina Juul, stifter af Stop Spild af Mad; Signe Wenneberg, bæredygtighedsaktivist, strategisk formidler og stifter af Wenneberg & Co; og Frank Erichsen, ”Bonderøven”.

Der er åbent for nomineringer frem til den 7. april 2015, hvor høringsperioden for Strategi for affaldsforebyggelse udløber.

Læs mere om Virksomheder uden affald på mst.dk/virksomhederudenaffald