environment_DK

Green Network og Vejle Kommune uddeler i år CSR Environment Prize til CSR Awards 2015 i Vejle. Prisen uddeles til en virksomhed, der har skabt en effektfuld og nyskabende miljøløsning.

CSR Environment Prize 2015 hylder virksomheder, der gør en ekstra indsats for at integrere bæredygtighed som en forretningsdisciplin på lige fod med andre funktioner i virksomheden i målet om at skabe bæredygtig vækst.

Dette års nominerede er: Lidl Danmark, De Forenede Dampvaskerier A/S og Saint-Gobain Ecophon som alle har formålet, på en succesfuld og inspirerende måde, at kombinere forretning og CSR.

LIDL – Europas Grønneste Dagligvarebutik

Lidl er med sine over 10.000 butikker i mere end 26 europæiske lande en af Europas førende dagligvarekæder.

Lidl er primært blevet nomineret på baggrund af pilotprojektet ”Europas Grønneste Dagligvarebutik”. Butikken på Sjælør Boulevard i København er bygget efter bæredygtige principper, hvor den nyeste teknologi og innovative løsninger er i højsædet.

Juryen har i nomineringen af Lidl, lagt særlig vægt på projektets helhedsorienteret fokus, hvor der ikke kun inddrages de åbenlyse løsninger som energioptimering, men også et fokus på de sociale aspekter, f.eks. ved at lave en fodboldbane og anlægge handicapvenlige stisystemer.

“Vi ser nomineringen som en stor anerkendelse af vores målrettede arbejde med miljørigtige og bæredygtige løsninger. Vi håber nomineringen kan skabe opmærksomhed og inspirere branchen, så endnu flere vil udvikle og investere i energieffektive- og bæredygtige tiltag”, siger Tina Kaysen CSR-konsulent hos Lidl Danmark.

Grøn_Butik

DE FORENEDE DAMPVASKERIER – Intelligent og bæredygtigt rengøringssystem

De Forenede Dampvaskerier er en af Danmarks største servicevirksomheder inden for vask og udlejning af tekstiler.

Virksomheden er blevet nomineret til prisen på baggrund af deres rengøringssystem Viima.

Viima er et intelligent og bæredygtigt rengøringssystem som med afsæt i mikrofiber-teknologi er udviklet ud fra en unik type fibre med specielle egenskaber til brug i rengørings-opgaver.

Med Viima får man en kemikaliefri rengøring kun med vand som dermed både skåner miljøet, og reducerer CO2 udledningen, men samtidig også giver et mere skånsomt arbejdsmiljø for rengøringspersonale.

Juryen har i nomineringen af De Forenede Dampvaskerier særligt lagt vægt på Viimas kombination af moderne miljøteknologi og forbedrede arbejdsgange og processor hvor både energiforbrug, kemikalieforbrug og vandforbrug reduceres samtidig med, at medarbejderne får bedre arbejdsbetingelser.

”Vi er stolte over nomineringen, da den for os er en stor anerkendelse af det arbejde, vi har gjort i forbindelse med at udvikle miljø- og arbejdsmiljødelen på Viima” udtaler Jan Matthiesen, afdelingsleder, Viima.

viima

SAINT-GOBAIN ECOPHON – Reduceret energiforbrug og forbedret indeklima med genbrugsmateriale

Saint-Gobain Ecophon udvikler, producerer og markedsfører akustiske produkter og systemer, der bidrager til et godt arbejdsmiljø ved at styrke folks velbefindende
og ydeevne. Virksomheden har forretningsenheder i 14 lande, delegationer i
yderligere 30 lande verden over, og omkring 750 medarbejdere.

Ecophon er blevet nomineret til CSR Environment Prize på baggrund af deres byggematerialer, som i høj grad består af genbrugsmateriale og ikke-olieholdige materialer. Derudover har materialerne en isolerende effekt, som er med til at reducere energiforbruget samt forbedre indeklimaet.

Det er særligt kombinationen af genbrugsmaterialer og isolationsevnen samt udfasningen af fossile olieprodukter i Ecophons produkter, som ligger til grund for virksomhedens nominering.

111606-ulster-hospital-innovation-and-medical-centre-1200pxb

Juryen

Juryen til CSR Environment Prize har til sammen en lang og bred erfaring med bæredygtighed og miljø, og den består af følgende personer:

  • Christian Peter Ibsen, Direktør, Concito
  • Ella Maria Bisscop-Larsen, Præsident, Danmarks Natur Fredningsforening
  • Jonas Kroustrup, Chief Resilience Officer, Vejle Kommune
  • Malene Østergaard, CSR & Environment Director, Danfoss
  • Rasmus Nedergaard, Senior Manager Environmental Sustainability, LEGO

Med et stærkt ansøgningsfelt til CSR Environment Prize, blev dette års jury sat på en hård prøve da de skulle udvælge de nominerede. Til jurymødet blev alle ansøgninger præsenteret og diskuteret.

Juryen var begejstret for de mange flotte ansøgninger og lagde i deres udvælgelse blandt andet vægt på miljøløsningens påvirkning på miljøet, det fremtidigt potentiale, innovation, en holistisk tilgang og den forretningsmæssige værdi.

De tre nominerede løsninger er allerede vindere i forhold til bæredygtighed og social ansvarlighed. Vinderen af denne pris samt de øvrige CSR priser bliver kåret ved CSR Award Show i Vejle den 7. oktober.

Læs mere om CSR Awards her