Flonidan_FAIR program_CEO mflTrænings- og procesforløb i CSR var med til at skaffe gasmåler-producenten Flonidan milliardordre

Gasmålerproducenten Flonidan A/S i Horsens har tidligere tabt en ordre, fordi man ikke var i stand til at opfylde de krav en kunde havde til Corporate Social Responsibility (CSR). Derfor besluttede Flonidans topledelse i 2014, at virksomheden skulle arbejde mere målrettet med forretningsdrevet samfundsansvar.

– Vi har blandt andet arbejdet med at sikre, at vores interne procedurer og politikker er på plads. Samtidig har vi gjort et stort stykke arbejde for at sikre sporbarheden i vores produkter, så der for eksempel ikke anvendes metaller, der kommer fra konfliktområder, siger HSE-IS Koordinator Buggi Buch Widell fra Flonidan.

Flonidans CSR-satsning har banet vejen for en hollandsk ordre på levering af op imod halvanden mio. gasmålere frem til 2021. Der er mulighed for at kontrakten kan forlænges med fem år, så den samlede leverance kan overstige to mio. gasmålere. Dermed vil kontraktens samlede værdi overstige en milliard kroner.

– I forbindelse med det hollandske udbud, kunne Flonidan byde ind med flere forbedringer på CSR-området, og det var afgørende, siger Buggi Buch Widell.
hello

Minimer produkternes fodaftryk

Kunden er et hollandsk konsortium, der består af fire forsyningsselskaber – Liander, Stedin, Induris og Westland Infra – som sidder på 70 procent af det hollandske forsyningsmarked.

Holland har i de seneste par år skærpet opmærksomheden mod grøn omstilling. Konsortiet har derfor, på baggrund af krav fra den hollandske regering, opstillet et såkaldt FAIR Meter program, som deres leverandører skal efterleve. I korte træk går det ud på at mindske produkternes fodaftryk og negative påvirkning på miljø og samfund.

For at gøre det nemmere at overskue og opfylde FAIR Meter programmets krav gennemgik Buggi Buch Widell og kollegaen Kirsten Ladegaard Andersen et e4 strategi- og træningsforløb hos Green Network, som er et nationalt videns- og træningscenter, der arbejder for at fremme bæredygtig udvikling og vækst.

– Gennem e4-forløbet fik vi sat fokus på, hvad vi allerede havde gjort inden for de områder, som CSR dækker, hvor vil vi hen, og hvor vi skal sætte yderligere ind. Vi fik et skub i den rigtige retning, siger Buggi Buch Widell.
hello

Integreret i Flonidans forretningsstrategi

e4 henvender sig til virksomheder, der vil have et enkelt og praksisnært CSR-system, kombineret med professionel processtøtte fra Green Networks CSR-rådgivere. Målgruppen er ledere og medarbejdere, som arbejder med forretningsdrevet samfundsansvar.

Forløbet hedder e4, fordi det arbejder med de fire bæredygtigheds spor, economy, ethics, environment og employment, og bygger på internationale guidelines og principper, som fx UN Global Compact.

Med e4 har Flonidan fået grundlaget for en CSR-strategi og et CSR-program med mål og handlingsplaner, der nu er ved at blive indarbejdet i Flonidans samlede forretningsstrategi.

– Vi ved, at det hollandske konsortium sidste år var usikre på, om vi kunne leve op til alle kravene i FAIR Meter programmet, men efter vi blandt andre initiativer har gennemført e4 og vist vores resultater for kunden, fremhæver de os nu som deres bedste leverandør. Det er utroligt tilfredsstillende og giver ro om ordren, fortæller Buggi Buch Widell og fortsætter:

– CSR er på vej til at blive en del af Flonidans DNA, og dermed en integreret del af vores forretning. Det bliver uden tvivl lettere for os at vinde flere udbud i fremtiden, fordi vi lettere kan imødekomme CSR-relaterede kundekrav.

Green Network afholder løbende e4 træningsforløb, næste forløb er 31. august i Vejle og 1. september i København. Læs mere her
hello
LÆS OGSÅ:

Gode råd til arbejdet med CSR i danske SMV’er
I arbejdet med CSR er SMV’er særligt udfordret i forhold til systematik og kompetencer, men frontløbere viser, at det kan give væsentlige fordele at få ordentligt fat om arbejdet.
Læs mere

SMV’er deler ud af CSR-erfaringer
Selvom det kan være udfordrende for SMV’er at arbejde med CSR, kan det sagtens blive en succes. To SMV’er deler ud af deres råd og erfaringer.
Læs mere

Dechra har papir på samfundsansvar
Dechra Veterinary Products kunne i december 2014 modtage e4 virksomhedscertifikatet og anerkendelsen som den første CSR certificerede virksomhed i Green Network.
Læs mere

Nyt CSR forløb starter 31. august 
Den 9. december bestod et hold nye virksomheder eksamen i CSR træningsprogrammet e4, og de kunne stolt modtage deres virksomhedscertifikater og anerkendelse. Nyt hold starter 31. august i Vejle og 1. september i Købehavn. Tilmelding er åben.
Læs mere