Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Cradle to Cradle: Oplæg fra succesfuld virksomhed

03/11/2015 @ 14:30 - 15:45

Gratis

gabriel1Kom til oplæg med den succesfulde møbelstofproducent Gabriel fra Ålborg, der gæster Designskolen Kolding den 3. november.

Vi har i mange år levet i en brug-og-smid-væk-kultur. Konsekvensen heraf er, at mange værdifulde ressourcer går tabt i stedet for at blive genbrugt. Vugge-til-vugge eller Cradle to Cradle, gør op med den traditionelle brug-og-smid-væk-tankegang og arbejder i stedet med en cirkulær tankegang, hvor produkter designes og produceres, så de kan indgå i enten et biologisk eller teknisk kredsløb og dermed blive til nye ressourcer. Andre bærende principper for Cradle to Cradle er materialesundhed, vedvarende energi og mangfoldighed.

Flere og flere virksomheder har fået øjnene op for, at det kan betale sig at integrere Cradle to Cradle-principperne i virksomhedens forretning. Ud over de positive miljømæssige effekter, er der nemlig også økonomiske fordele at høste af at designe produkter ud fra denne nye tankegang.

Program for arrangementet:

Gabriel var den første virksomhed internationalt, der I 2010  kunne lancere et rent uldprodukt i en C2C-version. Dette var en krævende process for virksomheden, men snenere er det gået langt hurtigere med andre C2C produkter.

Joan Thiesen, projekt manager fra Gabriel, vil på arrangementet fortælle hvordan Gabriel arbejder med bæredygtighed og særligt hvordan man har integreret Cradle to Cradle i forretningen. Samtidigt vil det blive belyst hvilke udfordringer, bump på vejen og ikke mindst resultater, Gabriel har oplevet i deres arbejde med Cradle to Cralde.

Målgruppe:

Alle der arbejder med, eller er interesseret i at høre mere om Cradle to Cradle.

Tid og sted:

Tirsdag den 3. november kl. 14.30-15.45 på Designskolen Kolding, Åagde 10, 6000 Kolding i Auditoriet.

Pris:

Arrangementet er en del af projekt Grønne Forandringsagenter under Miljøstyrelsen www.GreenChangeAgents.dk, hvor virksomheder kan få en grøn agent til at hjælpe med eller accelerere grøn omstilling i virksomheden. Projektet ledes af Green Network i samarbejde med Designskolen Kolding og Kolding og Vejle Kommuner. Arrangementet er derfor gratis.

Kontakt:

Har du spørgsmål til arrangementet kan du kontakte projektleder Mette Røy Kristensen på mrk@greennetwork.dk eller tlf. 30 15 38 50.

Tilmelding:

Tilmelding ikke nødvendig.

Detaljer

Dato:
03/11/2015
Tidspunkt:
14:30 - 15:45
Pris:
Gratis