SUSTAINABLE BUSINESS PARTNER_labelDanske eksportvirksomheder mødes i stigende grad med krav til CSR dokumentation fra udenlandske kunder. Nyt CSR certifikat skal sikre, at virksomhederne ikke mister eksportordre på grund af manglende dokumentation.

” Vi vil være med til at sikre, at ingen danske virksomheder mister eksportordrer på grund af manglende CSR dokumentation”.  Så kontant er udmeldingen fra Green Networks direktør, Kenneth Hald Jensen, om det nye CSR certifikat, som lanceres d. 15. juni.

Samfundsansvar som markedsbetingelse

Samfundsansvar er blevet en global markedsbetingelse, og det stiller krav til danske virksomheders CSR dokumentation.

”Har man ikke styr på sin CSR, kan det koste ordre og dansk eksport. Det viser mange eksempler. Pris, kvalitet og leveringstid er ikke længere enestående parametre, som virksomhederne skal kunne levere på. Samfundsansvar er en markedsbetingelse,” siger adm. direktør i Green Network, Kenneth Hald Jensen.

Danske virksomheder eksporterer mere end 50 % af deres varer, og mange er underleverandører til store globale koncerner, der i stigende grad stiller krav om CSR dokumentation.

Derfor er det ifølge Kenneth Hald Jensen afgørende, at man også i forhold til samfundsansvar kan dokumentere sit CSR arbejde. Det er dog en udfordring for mange.

”Selvom danske virksomheder er udpræget ansvarlige, så har mange svært ved at dokumentere hvordan, når de bliver spurgt. Den risiko giver vi dem løsningen på, og certifikatet er deres bevis” siger Kenneth Hald Jensen.

Et kørekort til CSR
Certifikatet hedder ”Sustainable Business Partner” og er virksomhedens bevis på, at den arbejder strategisk og systematisk med samfundsansvar i sin værdikæde. Samtidig måles virksomhedens CSR kapacitet for at sikre kvaliteten i arbejdet og opretholde certificeringen.

” Formålet med certifikatet er, at virksomhederne kan demonstrere et ansvarligt CSR kapacitetsniveau og en systemtik i arbejdet, som vi træner, tester og endelig certificerer dem i. Man kan kalde det en slags kørekort til CSR, og det skal fx give kunden sikkerhed for at virksomheden har kapaciteten til at efterleve deres krav om samfundsansvar, ” siger Kenneth Hald Jensen.

Green Network er Danmarks største CSR rådgivningshus med mere end 150 tilknyttede partnervirksomheder. Green Networks formål et at skabe udvikling og vækst i samarbejde med partnervirksomhederne gennem arbejdet med forretningsdrevet samfundsansvar.

Læs også: Ansvarlighed banede vejen for kæmpe eksportordre

Læs mere om: Sustainable Business Partner

Kontakt:
Green Network
Adm. direktør
Kenneth Hald Jensen
Tlf.:61 51 33 38
Mail: Kj@greennetwork.dk